Problem z boczną poduszka fotela kierowcy O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pkleszcz
    Drive
    • 2011
    • 95

Konrad_wawa jeśli żona spowoduje kolizję autem, które jest zarejestrowane na Was oboje... to nie tracisz zniżek pod warunkiem, że żona jest podana jako osoba, która będzie kierowała tym autem minimum okazjonalnie, sporadycznie (kwestia tego jak dane TU określa częstotliwości użytkowania auta przez Twoją lepszą połowę :wink: .

Piszę o tym, bo nie trzeba mieć prawka, żeby być współwłaścicielem - tyle, że jak się orientuje zniżki już wtedy się nie zbierają - od zeszłego roku tak jest z tego co kolega z branży likwidacji szkód komunikacyjnych powiedział.

Z autopsji wiem, że kiedy autem ojca, pierwszym które miało mnie jako współwłaściciela wpisanego, miałem szkodę z AC, ale bez uczestników innych (zero kosztów z OC jako sprawcy) to w 2003r. pewne TU z nazwą na początku i końcu na "A" i "X" w środku, na trzy litery robiło problem ze zniżką na AC dla ojca, bo to ja byłem sprawcą szkody, a nie on jako bezszkodowy kierowca... ale to AC i ta firma krzak moim zdaniem.

Z OC jest ponoć tak, że od zeszłego roku, zniżki / zwyżki idą za autem - taką opcje do wykorzystania mają TU - jak napisał Ci już rafiki... wiem z autopsji, że dwa towarzystwa na pewno te zniżki na auto honorują bankowo...i to od dłuższego okresu czasu niż rok.... na PW mogę Ci dać nazwy...

A teraz ad.1: taniej wyjdzie jeśli auto dla żony będzie miało wbite Ciebie jako właściciela, a małżonkę Twoją jako współwłaściciela... wtedy podstawa polisy jest liczona z uwzględnieniem Twoich zniżek i zsumowana dopiero o zwyżki okazjonalnej :wink: użytkowniczki jaką będzie Konradzie_waważona Twoja.

Jak chcesz Ty lub ktokolwiek kilku porad całkowicie legalnych wykorzystujących przepisy i ulgi handlowe "chowane pod dywan" przez TU na niższe OC to dajcie znać na PW...
  • toomasz
    Elegance
    • 2010
    • 909
    • Volkswagen
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam
    Otóż w październiku 2012 skonczyla mi się gwarancja na samochód. Rok temu pod koniec lipca 2012 na gwarancji zgłosiłem deformacje boku fotela kierowcy w miejscu poduszki bocznej. Odstawała obudowa poduszki. ASO M Z Kierat Tychy po wysłaniu dokumentacji zdjęciowej do SAP otrzymalo decyzję o wymianę poduszki wraz z gąbkami fotela. Tydzień temu pojawił mi się bląd tej że poduszki (przerwa zwarcie poduszka kierowcy) zgłosiłem ten problem do ASO ale oni odpowiedzieli, ze gwarancja sie juz skonczyla i ten problem mogą usunąć odplatnie kasując ten błąd za 150zł.... Korzystając z uprzejmosci kolegi blind_walker (dzięki Paweł) skasowaliśmy ten błąd i miałem 1,5dnia spokoju. Dzis znow odpalam auto i na maxi info o usterce poduszki..
    Moje pytanie, co w tej sytuacji mam zrobić? Od wymiany przez ASO nie minał jeszcze rok, a oni wypierają się, ze gwarancja na auto sie skończyła...
    Prosze o porady

Dziękuje Wszystkim

Komentarz

• Lesiu34
      Ambiente
      • 2010
      • 159
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale klasyką w Octavii jest błąd poduszek spowodowany wtyczkami pod fotelem kierowcy. Przerabiałem to 3 razy. Rozwiązanie jest banalnie proste. Ruszyć do elektryka, by za 50 zł wziął, uciął wtyczkę i przelutował. Koniecznie obie bo są dwie. Od tej pory święty spokój. Mój mechanik jak tylko mu o poduszce powiedziałem od razu wiedział o co chodzi i z miejsca elektryka wezwał, naprawili to na poczekaniu.

Komentarz

• toomasz
        Elegance
        • 2010
        • 909
        • Volkswagen
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W02FL jest jedna z tego co widze, wchodzi do podłogi (zółta) kabel bezposrednio idzie do boku gdzie jest poduszka

Komentarz

• Lesiu34
          Ambiente
          • 2010
          • 159
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

U kierowcy nie sprawdzałem, ale w O2 przed FL u pasażera elektryk dwie wtyczki wymieniał. Dopiero to pomogło. Więc jak jest jedna to ciąć i przelutować. Skasować potem błąd i powinno być OK

Komentarz

Pracuję...